Sighișoara sau “Perla Medievală a României” este situată în inima Transilvaniei, la 120 de km de Brașov și 55 km de Târgu-Mureș și este printre puținele orașe medievale care există în lume în momentul de față, dar și singurul oraș bine păstrat și populat din România cu o imagine aparte.
Orașul este situat pe un deal, unde acum mult timp în urmă s-a construit Cetatea Sighișoarei și mai este denumit și Dealul Cetății. Este un oraș mic dar poate fascina orice turist iubitor de vechi și de istorie mai ales datorită legendei legată de tatăl lui Vlad Țepeș, Vlad Dracul, care a locuit în cetate.
În vârful unui deal există o cetate fortificată cu întăriri și pasaje secrete și cu un turn de ceas, precum și casa în care a locuit Vlad Țepeș, cunoscut de turiști sub pseudonimul de Dracula. Planul orașului medieval sau cetate este caracteristic orașelor germane întemeiate în evul mediu.
Arhitectura clădirilor din Sighișoara au și acestea influență germană, acest stil regăsindu-se în orașe vechi din Germania cum ar fi Rothenburg sau Nuernberg.
Clădirile din centrul vechi au o frumusețe aparte, culorile pastelate rămase relativ neschimbate încă de la construcția lor atrag privirile vizitatorilor mai ales prin arhitectură și diversitate. Au fost cândva locuite de mari personalități române și germane și pe parcurs au fost transformate în unități meșteșugărești și comerciale.